
Te- og kaffekake
Café Nor er en urban kafé med historisk sus, og det vises kanskje aller best gjennom vår egen gode gammeldagse te- og kaffekake. Oppskriften til kaken kommer fra Henriette Schønberg Erkens kokebok.
Schønberg Erken var en norsk husholdningslærer og kokebokforfatter, som bodde på Dystingbo gård ved Ridabu i Hamar. I 1914 utga hun «Stor kokebok for større og mindre husholdninger». Boken dominerte norske husholdninger i mer enn 50 år. I 2014 ble den kåret til Norges beste kokebok gjennom tidene. Det er i denne boken man kan finne oppskriften på «Te- og kaffekake», og det er denne kaken, med en moderne vri, som vi på Café Nor serverer våre gjester.
3 egg
300 gr. farin
3 dl. sur kremfløte
100 gr. smeltet smør
1 1/2 teskje kanel
1 1/2 teskje ingefær
1 teskje kardemomme
1 teskje nellik
1 teskje revet citronskall
2 teskjeer bakepulver
400 gr. hvetemel.
Egg og farin vispes for hånd i en 1/2 time, tilsettes den stiv-
vispede fløten, smøret, krydderiene og det siktede mel, irørt bakepulveret; has i smurt og strødd form og stekes i ikke for varm ovn 3/4 – time.
Kaken er god uten, men kan også tilsettes honningglaserte epler.
Honningglaserte eplebiter
4 epler
4 spiseskjeer honning
1 teskje kanel
Skjær eplene i små biter og kok opp sammen med honning og kanel.
